În aceeași zi în care acuzau două direcții din subordinea Consiliului Județean că finanțează proiecte în mod preferențial, liberalii bihoreni promovau pe o rețea de socializare, un proiect co-finanțat de DDIP (Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor), ce a fost realizat de un ONG în parteneriat cu o primărie liberală.

„După ce grupul PNL din Consiliul Județean Bihor a susținut o întreagă campanie de defăimare a ONG-urilor și proiectelor acestora ce s-au derulat anul trecut ori sunt în implementare cu sprijinul financiar al D.S.C. și D.D.I.P. Bihor respectiv, săptămâna trecută s-a cerut demisia directorilor celor două subordonate, considerăm mai mult decât ciudată promovarea pe pagina Facebook a PNL Bihor, a proiectului „Poftiți la Pomezeu!”, derulat de o asociație în parteneriat cu o administrație locală. Practic, se promovează un proiect al cărui beneficiar, comuna Pomezeu, administrată de primarul (PNL) Ioan Șora, a primit sprijin financiar din partea acestei instituții subordonată Consiliului Județean Bihor”, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, Simon Adrian. În conferința de presă transmisă pe o rețea de socializare, doi consilieri județeni acuzau conducerea celor două subordonate că finanțează în mod preferențial proiectele depuse de asociații sau organizații. „Sifonările” primesc conotație pozitivă când Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor susține o inițiativă cu o conducere a administrației publice de o anumită culoare politică. Același tip de proiect devine o „drenare de bani publici” dacă nu poate fi folosit ca postare pe paginile de social media”, spun reprezentanții Consiliului Județean.

Prin proiectul „Poftiți la Pomezeu!”, DDIP Bihor a co-finanțează activitatea unui ONG care, în parteneriat cu administrația liberală din Pomezeu, a inventariat și catalogat obiectivele turistice din zonă.

 

Veres Diana