Vicepreședintele Traian Bodea a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că din totalul de 179.669 lei declarat ca prejudiciu de recuperat, Consiliul Județean Bihor a contestat suma de 112.000 lei.

S-au făcut afirmații cu referire la fraudare. 2.5 milioane fraudă? Total greșit. Sunt tendențios spuse. Nu există așa ceva în decizia și raportul Camerei de Conturi”, a afirmat, în conferința de presă de miercuri, vicepreședintele Consilului Județean, Traian Bodea. Mai mult, la secțiunea investiții pe anul 2017, s-a dispus recuperarea unui prejudiciu de 7.698 lei, pe care Consiliul Județean Bihor l-a redobândit deja de la constructorul drumului Beliu-Tinca-Leș, în timpul controlului efectuat de Camera de Conturi. „Pentru Resurse Umane nu s-a dispus nicio măsură, la Serviciul Achizții Publice nu s-a constatat nicio abatere de la legislație și procedurile întreprinse. La două instituții subordonate, Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte și Direcția Social Comunitară, trebuie recuperate aproximativ 48.000 lei respectiv 5.000 lei, potrivit documentelor de control întocmite de inspectorii Camerei de Conturi”, a mai precizat Traian Bodea.

Reconfigurarea organigramei Consiliului Județean Bihor

Vicepreședintele Traian Bodea precizează că potrivit Deciziei Camerei de Conturi, Consiliul Județean Bihor trebuie să recupereze un prejudiciu de 179.669. Pentru suma de 112.000 a fost depusă contestație. „Este vorba despre sumele alocate pentru finanțarea Festum Varadinum. 100.000 lei nu au fost luați de la investiții ci au fost cuprinși în bugetul pe 2017, prin urmare nu era nevoie de o hotărâre a Consiliului Județean. În decizie se spune că nu a fost respectată o cronologie privind depunerea documentelor. Pentru recuperarea celorlalte sume avem termen de conformare 31 ianurie 2019”, a adăugat Traian Bodea.

La întâlnirea cu jurnaliștii, Traian Bodea a spus că până în toamna acestui an, Consiliul Județean va reconfigura întreaga organigramă. „Ne gândim la o reducere a cheluielilor. Prin urmare va trebui să reducem cu 10-15% personalul aparatului propriu și gândim o eficientizare a activității și implicit, a cheltuielilor. În prezent există aproximativ 200 de posturi în aparatul propriu”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Veres Diana