Pe 22 iulie, Asociaţia Love Bihor a început seria celor şapte duminici cu activităţi recreative din cadrul proiectului „Punte spre integrare”. Acesta este finanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Asociația şi-a propus implicarea activă a 350 de copii şi tineri cu dizabilităţi, internaţi la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, secţia clinică RMFB în proiectul care a demarat dumincă. Activităţile se desfășoară sub forma unor ateliere de creaţie, muzică, jocuri de îndemânare şi de logică, și un spectacol de magie interactiv.

,,La prima întâlnire au participat 60 de copii şi tineri care au avut parte de un spectacol de magie interactiv oferit de magicienii Eduard şi Bianca. Ei au putut participa la 4 ateliere de creaţie: pictură pe folie cu tehnica vitraliu, pictură figurine de ipsos, confecţionare felicitări şi semne de carte, realizare tablouri cu tehnica decoupage. Printre ateliere s-au numărat cel de şah, jocuri de logică şi masa muzicală unde copiii au descoperit sunetele. Realizarea activităţilor a fost posibilă cu ajutorul a 9 voluntari instruiţi şi a personalului spitalului care, de fiecare dată, ne ajută în derularea activităţilor”, a specificat Georgeta Szabo, manager de proiect. Proiectul se derulea în perioada iulie-noiembrie 2018.

Mădălina Venter