50 de copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 10 – 16 ani, proveniţi din familii defavorizate, au participat, în perioada 15 – 20 iulie, la cea de a V -a ediţie a taberei Love Bihor, organizată de asociația cu același nume, care a avut loc în Moneasa.

Tinerii au participat la activităţi special concepute pentru dezvoltarea aptitudinilor de viaţă socială, sub atenta coordonare şi supraveghere a voluntarilor. Potrivit organizatorilor, aceste activităţi s-au concretizat în sesiuni de cunoaştere, autocunoaştere, jocuri de echipă, drumeţii, jocuri sportive, tir cu arcul, ateliere de creaţie precum olărit, pictură pe sticlă sau ţesut, activităţi recreative şi distractive specifice taberelor: seara de talente, foc de tabără simbolic, petrecere în pijamale.

,,Selectarea copiilor participanţi în tabără s-a realizat cu ajutorul partenerilor noştri: Asociaţia <<Maria Cioară>> Sântandrei, Colegiul Tehnic <<Traian Vuia>> Oradea, Liceul Tehnologic Nr. 1 Popeşti, Şcoala Gimnazială <<Alexandru Roman>> Auşeu”, a explicat Georgeta Szabo, responsabil de proiect.

Participarea în tabără a fost gratuită datorită finanţării asigurate de Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor şi a suportului financiar venit din partea asociaţiei norvegiene Nansenhjelpen, persoanelor fizice şi colaboratorilor Asociaţiei Love Bihor, care au organizat în cadrul companiilor sau şcolilor diverse campanii de strângere de fonduri.

Asociaţia Love Bihor a fost înființată în 2017 din dorința de a oferi șanse egale pentru toți copiii și tinerii, astfel încât aceștia să devină adulții de care societatea are nevoie.

Larisa Patricia Herlaș