Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării în urma precipitațiilor abundente care au căzut, joi, în Bihor.

Potrivit ofițerului de informare și relații publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Crișana”, maiorul Camelia Roșca, 24 de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea și Gărzii de Pompieri Sălard au acționat în localitatea Biharia, pentru evacuarea apei din două curți, trei subsoluri și două garaje, șase din cele șapte misiuni desfășurându-se pe strada Cetății, și una pe strada Oltului.

De intervenția echipajelor de pompieri a fost nevoie și în localitatea Cauaceu, acolo unde au evacuat apa din patru curți, un subsol și două pivnițe, degajând totodată o porțiune a Drumului Național 19 E, pe raza localității Cauaceu, respectiv o suprafață de circa 200 de metri pătrați a Drumului Județean 767 F, între localitățile Cauaceu și Biharia.

În prima parte a aceleiași zile, ,,forțele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Salonta au intervenit pentru evacuarea apei din două curți situate în municipiu, pe străzile Republicii și Mihail Sadoveanu”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU ,,Crișana”.

Larisa Patricia Herlaș