86 de proiecte au fost depuse în cea de a doua sesiune la compartimentul Evaluare, Selecție și Contractare din cadrul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte (D.D.I.P.) Bihor, în perioada 11 iunie – 16 iulie, pentru acordarea de finanțări nerambursabile activităților nonprofit de interes general.

Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru domeniul tineret, în număr de 33. Alte 16 dosare s-au înscris pentru sport, 14 vizează activități culturale și 11 se încadrează la comemorarea Centenarului Marii Uniri. Activitățile sociale reprezintă ținta unui număr de 9 proiecte, și numai 3 sunt cuprinse la domeniul de editare carte și publicații. În această sesiune nu s-a depus nici un proiect pentru reducerea vulnerabilităților la corupție. ,,Și în cea de a doua sesiune s-a depus un număr semnificativ de proiecte, chiar peste așteptările noastre. Iar acest lucru ne bucură, deoarece înseamnă că potențialii beneficiari au încredere în instituția noastră și ne cunosc domeniul de activitate”, a declarat pentru NewsBihor Póti Csaba, director adjunct al D.D.I.P. Bihor.

Bugetul alocat de către Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor derulării de proiecte în anul 2018 este de 1.200.000 lei, dintre care proiectele din prima sesiune au fost finanțate cu 1.014.440 lei. D.D.I.P. Bihor este o instituţie publică de interes judeţean, cu personalitate juridică proprie, susţinută financiar şi aflată în subordinea directă a Consiliului Judeţean Bihor.

Larisa Patricia Herlaș