Duminică, 15 iulie, Clubul Velo Sport Oradea a organizat a V-a ediţie a întrecerii de ciclism montan ,,Crater Maraton”. Start-ul a fost dat din incinta Ştrandului cu Valuri, din Băile 1 Mai.

184 de participanţi (profesionişti, amatori şi copii) cu vârste cuprinse între 6 și 55 de ani s-au aliniat, anul acesta, la start şi au pedalat pe cele 3 trasee off-road pregătite de organizatori: un traseu scurt de 25 km, un traseu lung de 48 km şi un traseu de 3.5 km rezervat categoriilor de copii şi familiilor. La această categorie s-au înscris 22 de participanţi, la traseul scurt 135, iar la traseul lung 27. Participanții au sosit din întreaga ţară, dar şi din Ungaria şi Italia.

,,Toţi participanţii au primit un cadou la înscriere constând într-un tricou înscripţionat cu logoul evenimentului. În ciuda precipitaţiilor din ultima perioadă traseul a fost perfect uscat. Pe traseu, sportivii au beneficiat de puncte de alimentare şi hidratare, unde şi-au refăcut puterile. Toţi cei care au terminat cursa au primit o medalie de participare special creată din ceramică şi o masă caldă. La final, în cadrul ceremoniei de premiere au fost premiaţi cei mai buni concurenţi la 15 categorii diferite. Organizatorii au pus la bătaie premii în bani, vouchere de cumpărături, produse specifice acestui sport, cupe şi medalii”, au precizat organizatorii.

Evenimentul din acest an, a fost sprijinit de Consiliul Judeţean Bihor prin Direcţia de Dezvoltare şi
Implementare Proiecte.

Mădălina Venter