Agenția de Management al Destinației (AMD) Bihor oferă bihorenilor și turiștilor oportunitatea de a vizita cele mai importante obiective turistice din Valea Ierului și a Barcăului, în cinci date diferite: 7 și 28 iulie, 11 și 25 august, 8 septembrie.

Excursia de o zi se va face cu autocarul, pornirea fiind stabilită la ora 09:00 din Băile Felix (stația de autobus de lângă Hotel Ami), 09:10 din Băile 1 Mai (stația de autobus de lângă Hotel Perla și Ceres) și ora 09:30 din Oradea (centrul civic).

Primul obiectiv turistic ce urmează a fi vizitat, potrivit organizatorilor, este Biserica Reformată din Sălard, după care drumeții vor face un popas la Sântimreu, mai exact la Crama și podgoria Ur, unde vor putea fi degustate vinuri, contracost. Degustarea a 5 soiuri de vin va costa 20 lei, în timp ce pentru un pahar de vin de 150 ml turiștii vor scoate din buzunar 5 lei. Cei care nu consumă alcool se vor putea răcori cu un pahar de limonadă de 300 ml, la prețul de 5 lei.

Înainte de pauza de prânz (meniul prestabilit conține o supă/ciorbă, un fel principal cu garnitură și salată, desert, cafea și apă plată), care va fi luată la Restaurantul Bello din Marghita, participanții vor vizita, conform programului, Biserica de lemn Margine (sec. XVIII). După ce își vor desfăta simțurile cu preparate culinare alese, turiștii vor mai vizita Casa Muzeu Galoșpetreu, Conacul Komáromi (sec. XVII) din Otomani și Castelul Zichy (sec. XVIII) din Diosig.

Cei care vor accepta invitația AMD de a participa la excursia de o zi vor ajunge acasa în timp util, astfel încât să poată împărtăși celor dragi experiența trăită: 19:15 Oradea (centrul civic), 19:30 în Băile 1 Mai și 19:40 în Băile Felix.

,,Taxa de participare la eveniment este de 69 lei pentru adulți, respectiv 49 lei pentru copiii sub 12 ani (sub 3 ani gratis). Aceasta include transportul cu autocarul/microbuzul, ghidajul, intrările la obiectivele turistice și prânzul. Taxa de participare nu include degustarea de vin”, informează organizatorii.

Biletele se pot achiziționa la sediul Agenției de Management al Destinației Bihor (str. Primăriei nr. 2, et. 1, ap. 6 – 7, Oradea), în zilele lucrătoare, între orele 08:00 – 16:30, sau online, pe www.biletmaster.ro.

Mai multe detalii despre excursia de o zi găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1950160145222606/.

Larisa Patricia Herlaș