Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” a finalizat, la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul „Învățăm să protejăm natura – ediția a II-a”, implementat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea și Facultatea de Protecția Mediului.

Mai multe activități au fost bifate, în perioada 3 aprilie – 30 iunie, de către beneficiarii proiectului. Reamenajarea spațiului verde din incinta Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre”, acțiunea de ecologizare pe malul râului Crișul Repede sau vizita de studiu la Baza Didactică de Biologie Vegetală a Universității din Oradea sunt doar câteva dintre acestea. De mare succes s-au bucurat și prezentarea prof. univ. dr. ing. Adrian Ioan Timofte, intitulată „Un mediu curat, combate poluarea cu plastic”, dedicată Zilei mondiale a mediului, excursia la rezervația naturală Poiana Florilor, precum și confecționarea de moriști de vânt cu ocazia Zilei internaționale a energiei eoliene.

,,S-a amenajat un spațiu verde de 42mp, iar la activitățile de educație ecologică au participat 155 de persoane și 12 studenți voluntari, însoțiți de cadrele didactice. Valoarea totală a proiectului a fost de 11826,16 lei, din care finanțarea de 8800,16 lei din partea Fundației pentru Parteneriat și MOL România”, a explicat Bogdan Hossu, directorul Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar”.

Larisa Patricia Herlaș