Instituția Prefectului județului Bihor îi roagă pe toți bihorenii să contribuie, în măsura posibilităților, cu alimente neperisabile și produse de igienă personală pentru ajutorarea celor sinistrați.

Având în vedere evoluția situației meteorologice din ultima perioadă (ploi abundente, furtuni, inundații etc.) și efectele acesteia asupra unui număr mare de cetățeni și situația critică în care se află aceștia, Prefectura Bihor face un apel către toți locuitorii județului, pe care îi roagă să contribuie cu alimente neperisabile (ulei, făină de grâu, făină de porumb, zahăr, orez, conserve de carne, conserve de pește, apă, paste făinoase etc.) și produse de igienă personală, menite să îi ajute pe cei sinistrați.

,,Instituția Prefectului va înființa două centre de colectare de bunuri, care vor proveni din donațiile făcute în mod voluntar de populație pentru a veni în sprijinul persoanelor sinistrate”, a transmis Cancelaria Prefectului judeţului Bihor. Un punct de colectare va fi în Oradea, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Crișana” Bihor (str. Avram Iancu nr. 9), iar al doilea în Marghita, la Detașamentul de Pompieri Marghita (str. Liliacului nr. 22).

Perioada de colectare este 9 – 20 iulie, între orele 10:00 – 18:00.

Larisa Patricia Herlaș