Asociația Culturală Kharisma a desfășurat, în perioada 29 iunie – 1 iulie, a III -a ediție a Concursului Național de Interpretare Vocala Kharisma, la Filarmonica de Stat Oradea. Evenimentul și-a propus descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor talentați.

,,Un copil care este încurajat de mic în cunoașterea tainelor muzicii, este susținut și îndrumat corect pe acest drum, va deveni un adult creativ, sensibil, încrezător, competitiv. Va fi un câștig pentru noi toți”, a spus, în deschiderea galei festive, Dana Oprescu, în calitate de responsabil de proiect.

Concursul a adunat participanți pregătiți în cadrul Palatelor și cluburilor copiilor din mai multe regiuni ale țării, cluburilor private de muzică, Asociațiilor Culturale, școlilor, liceelor și grădinițelor. În total, 168 de concurenți au avut șansa de a evolua pe scenă în fața unui juriu format din Vorela Filip, compozitor, interpret, textier și prof. de canto la Școala Populară de Arte București, Florina Hinsu Mariș, prof. de canto la Universitatea Oradea, Lăcrimioara Deac, prof. de canto la Școala Populară de Arte Oradea, Claudiu Bulete, compozitor și textier, Daniel Heredea, de la studio Alfa Media Production și Alina Zaha, prof. metodist educație muzicală ISJ Bihor.

La festivitatea de premiere au fost acordate 17 trofee de categorie, iar Trofelul Kharisma 2018 a fost câștigat de Alexia Florescu, în vârstă de 10 ani, de la Insieme Music School Baia Mare, pregătită de prof. Mădălina Horincar. Toți copiii au fost, însă, recompensați cu diplome, cupe și cadouri personalizate.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea și Holcim România, având finanțare de la Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Larisa Patricia Herlaș