Agenția de Management al Destinației Bihor și Discover Bihor îi invită pe orădeni, bihoreni și pe turiști să descopere încă o zonă deosebită a județului Bihor, în cadrul unei excursii de o zi, mai exact Pădurea Craiului. În mod inedit, doritorii pot alege în ce zi își doresc să descopere obiectivele turistice unice, dintre mai multe opțiuni puse la dispoziție de către organizatori: 30 iunie, 21 iulie, 4 sau 18 august, 1 sau 15 septembrie.

Așa cum organizatorii au anunțat în cadrul evenimentului online (AICI), excursia de o zi se va face cu autocarul. Participanții vor putea alege unul dintre punctele de întâlnire pentru plecare, adică centrul civic din Oradea, la ora 09.00, stația de autobus de lângă Hotel Perla și Ceres, în Băile 1 Mai, la ora 09:15, sau, 10 minute mai târziu, în Băile Felix, stația de autobus de lângă Hotel Ami.

Obiective turistice ce urmează a fi vizitate, între orele 10:25 – 18:00, sunt Biserica de lemn Gheghie sau Biserica de lemn Valea Crișului, Peștera Unguru Mare din Șuncuiuș, Biserica reformată gotică Remetea (sec. XV.) și Peștera Meziad. La prânz, drumeții vor servi masa, contracost, la Restaurant Lesyana, Gheghie. Ora sosirii este 19:20 în Băile Felix, 19:30 în Băile 1 Mai și 19:45 în Oradea (centrul civic).

Taxa de participare la eveniment este de 69 lei pentru adulți și 49 de lei pentru copii sub 12 ani, care include transportul cu autocar, ghidajul și intrările la obiectivele turistice. Biletele se pot achiziționa la sediul Agenției de Management al Destinației Bihor (str. Primăriei nr. 2, et. 1, ap. 6 – 7, Oradea, județul Bihor), în zilele lucrătoare între orele 08:00 – 16:30.

,,Deși aceste excursii de o zi sunt gândite în primul rând pentru turiștii care ajung în Băile Felix, 1 Mai și Oradea, sunt așteptați cu drag și orădenii, respectiv ceilalți locuitori ai județului de a descoperi o destinație de excepție, și anume Pădurea Craiului. Pe lângă aceste șase excursii, în această vară AMD va mai organiza cinci ediții ale evenimentului Descoperă Valea Ierului și a Barcăului, respectiv o ediție în Munții Bihor”, a declarat Bántó Norbert, director al AMD Bihor. ,,Scopul nostru este de a demonstra că există cerere pentru astfel de excursii și de a încuraja agențiile de turism locale să preia această inițiativă, pentru ca de la anul să fie organizate mai multe excursii pe săptămână în județ. Pe durata sezonului de vară ar fi suficienți turiști pentru un autocar, iar în primăvară și toamnă s-ar putea organiza cu un microbuz”, a mai explicat Bántó.

Larisa Patricia Herlaș