Scriitorul Florin Ardelean lansează, miercuri, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas, romanul „Folie a trois” III, proaspăt scos la Editura Eikon, din București.

Primul volum al romanului ,,Folie a trois” (,,Nebunie în trei”) a cunoscut lumina tiparului în anul 2012, și a fost lansat… la Spitalul de Neuropsihiatrie din Oradea. Cea de a doua carte a seriei, ,,Ivona”, a făcut cunoștință cu cititorii în 2015, iar acum, trei ani mai târziu, povestea controversatelor personaje din ,,Folie a trois” se apropie de final, odată cu lansarea volumului care încheie trilogia.

Autorul cărții, Florin Ardelean, menționează pe coperta a patra a volumului câteva elemente care țin de construcția narativă a textului. ,,Un bărbat urmărit de eșecul, de risipa și de zădărnicia existenței își găsește refugiul în aventuri sentimentale și-n excese. Doar că se îndrăgostește, iar din acel moment frivolitatea unei vieți fără miză devine suferință și neîncetată peregrinare. Ca tată clandestin (Vlad Codreanu), începe o cursă dramatică de recuperare. Timp de 14 ani, Ivona a fost o ființă fictivă, dar și una reală, cu o mamă bântuită de coșmaruri și vinovății (Amalia) și un tată fake”.

Acesta dezvăluie chiar mai mult. ,,Volumul al treilea, ultimul din trilogia <<Folie à trois>>, este despre regăsire, despre cum îți poți lăsa în urmă obsesia ratării și despre micile surprize ale destinului. Este punctul în care ceva se sfârșește chiar dacă nimic din ceea ce începe nu se termină cu adevărat vreodată. Vlad, Ivona și Amalia – dacă n-ar fi fost personaje de roman, cu siguranță că ar fi meritat o viață reală. Sau poate că o și au”.

Cartea va fi prezentată, miercuri, la lansare, de către Ioan Moldovan, directorul Revistei Familia.

Florin Ardelean, fost redactor al Revistei Familia şi redactor-şef al TVS, în prezent lector universitar dr. la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, a mai publicat ,,Dogmă şi opinie”, ,,Jurnalism şi tranziţie”, ,,Insectar” I şi II, ,,Schiţe erotice”, ,,Povestiri de duminica”, ,,Folie à trois”, ,,Folie à troi II – Ivona” și ,,Seducția. Voluptate, cruzime și amăgire”.

Larisa Patricia Herlaș