Pentru a doua oară, în ultimele două săptămâni, în județul Bihor a avut loc o întâlnire la care au fost invitați specialiști și fermieri din sectorul agricol. Dacă în urmă cu 10 zile, ministrul Petre Daea participa la Ziua Grâului desfășurată la Diosig, în acest sfârșit de săptămână, autoritățile și specialiști din Bihor și Hajdú-Bihar au participat la Ziua Agricolă din Valea Ierului.

Pásztor Sándor, președinte, Consiliul Județean Bihor: „Discutăm de o zonă a Văii Ierului care din punct de vedere agricol, a producției agricole, este o zonă foarte importantă nu numai pentru județul Bihor, dar și pentru tot vestul României. Avem țeluri comune cu județul Hajdú-Bihar. Din punct de vedere a finanțării și fondurilor europene tindem către aceleași variante ca împreună să susținem acest domeniu important nu doar pentru economia județului, cât și pentru economia națională.”

Evenimentul organizat la Săcueni, s-a aflat la a III-a ediție. La întâlnire a fost organizată și o dezbatere a oamenilor de afaceri.

Sárközi Zoltán, Biroul Regional Oradea al Casei Naționale de Comerț din Ungaria: „Participăm cu 7 firme de producători utilaje agricole din Ungaria, care vor să desfacă produsele lor în România. Cu acest prilej vor avea ocazia să dezvolte parteneriate cu distribuitori de utilaje agricole din zona noastră.”

Valea Ierului este una dintre cele mai importante regiuni agricole din Bihor și tot mai mulți investitori străini și-au manifestat interesul de a dezvolta afaceri în zonă.

Nicolae Hodișan, director Direcția Agricolă Bihor: „Am propus mutarea unui târg, acel Farm Expo care se ține în fiecare an, în Debrețin, la o săptămâna după în Săcueni sau la Diosig, cu siguranță în această zonă a țării, unde interesul este major pentru agricultură.”

În cadrul Zilei Agricole din Valea Ierului și din județul Bihor au fost organizate o expoziție profesională și un târg, evenimente sprijinite de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Veres Diana