Stagiunea 2017 – 2018 a Teatrului Regina Maria se apropie de final, după un an teatral plin de evenimente extraordinare.

Spectacolul care va încheia stagiunea la sediu este „Variațiuni enigmatice”, de Eric Emmanuel Schmitt, în regia Elvirei Rîmbu. Însă, călătoria artistică a Teatrului Regina Maria nu se oprește aici. Duminică, 17 iunie, Trupa Iosif Vulcan va ajunge la Beiuș, acolo unde va juca spectacolul „În plină glorie!”, de Peter Quilter, regia Cristian Ioan. Actorii se vor întoarce apoi la Oradea doar pentru a împacheta și a se pregăti de un festival de teatru estival, deoarece spectacolul „Scripcarul pe acoperiș” a fost invitat să participe la cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, organizat de Teatrul de Stat Constanța.

După ce vor recuceri zidurile cetății din Constanța și vor crea povești frumoase la malul mării, care să rămână multă vreme în inimile spectatorilor, echipa Teatrului Regina Maria se întoarce acasă pentru a se pregăti temeinic pentru o altă întâlnire artistică excepțională. Spectacolul „Variațiuni enigmatice” se va juca în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Turda 2018, care se va derula sub tema împreună/togheter, și se va desfășura perioada 29 iunie – 08 iulie, propunându-și să ofere 10 zile pline de culoare și armonie locuitorilor orașului Turda și turiștilor ce se vor afla în trecere în acea perioadă.

,,Felicitări echipei Teatrului Regina Maria pentru încă o stagiunea plină de succes, în care am avut parte de premiere extraordinare, participări la festivaluri prestigioase din țară, întâlniri cu artiști renumiți, evenimente culturale de mare valoare și premii”, a transmis biroul de presă al instituției de cultură.

Publicul se va reîntâlni cu actorii preferați în stagiunea viitoare, când se vor putea bucura de o mulțime de proiecte minunate, printre care și Festivalul Internațional de Teatru Oradea, programat să aibă loc în perioada 23 – 30 septembrie.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Remus Toderici