Vreau să o cunoaşteţi şi voi pe Antonela Gal, un om pasionat, un profesionist desăvâşit, un make-up artist talentat şi un profesor care nu te lasă niciodată să pleci acasă până când machiajul nu îţi iese aşa cum trebuie.

NewsBihor: Povesteşte-ne cum te-ai îndrăgostit de machiaj.

Antonela Gal: Machiajul a fost pentru mine o pasiune încă de mică, deoarece cântăreață fiind, era nevoie să fiu aranjată atunci când susțineam un spectacol sau eram prezentă la un eveniment. Treptat, mi-am dat seama că pasiunea mea nu se reduce la a realiza machiajul doar pentru mine și, în jurul vârstei de 18-19 ani am început să machiez și prietene sau cunoștințe, dându-mi seama că îmi place foarte mult să aduc un plus de frumusețe pe chipurile femeilor.

N.B: Cât de importantă este pregătirea în acest domeniu? Crezi că există o reţetă de succes ce poate fi urmată de toţi make-up artiştii sau de cei care îşi doresc o carieră în acest domeniu?

A. G: Pregătirea în acest domeniu este foarte importantă deoarece standardele de frumusețe sunt extrem de ridicate în zilele noastre, iar pentru a te ridica la nivelul așteptărilor este nevoie de un bagaj solid de cunoștințe. Nu cred că există o rețetă de succes, ingredientul cel mai important este pasiunea. Atunci când iubești ceea ce faci, dorința de a progresa vine de la sine, de a te afla printre cei mai buni, de a face cât mai bine ceea ce iubești. Le încurajez pe pasionatele de makeup să exploateze această latură, să investească în pregătirea lor deoarece orice profesionist a fost cândva un amator, iar atunci când îți dorești ceva cu adevărat, universul va complota ca să îți îndeplinească dorința.

N.B : Poţi face make-up fără talent?

A. G: Cred că fără talent, machiajul se reduce la scheme, șabloane, tehnici predefinite. Doar talentul este acela care aduce acel ceva machiajului, acel plus care le determină pe cliente sa revină cu drag.

N.B: Ai o activitate didactică foarte apreciată de persoanele care activează în acest domeniu. Când ţi-ai dat seama că vrei să predai şi care crezi că sunt cele mai importante atuuri pe care trebuie să le aibă un profesor de machiaj?

A. G: Dorința de a transmite mai departe cunoștințele mele dobândite de-a lungul anilor am simțit-o treptat, datorită aprecierii primite din partea clientelor mele. Cu multă muncă și practică mi-am format un stil propriu, element esențial, din punctul meu de vedere pentru un profesor de machiaj. Pe lângă acest atribut, un profesor trebuie să fie dedicat, răbdător, să explice de oricâte ori este necesar un lucru neînțeles de cursante și să își dorească cu adevărat să împărtășească cunoștințele dobândite.

N.B: Acum predai cursuri pentru avansaţi la o școală de înfrumusețare din Oradea. Ce oferă în plus aceasta faţă de restul instituţiilor de acest fel?

A. G: Da, așa este, sunt foarte fericită să predau la o școală ce oferă seriozitate, profesionalism și dedicare. Consider că, la fel ca mine, și ceilalți traineri de makeup sunt foarte pasionați de ceea ce fac, răbdători și foarte prietenoși. Toate cele enumerate propulseaza școala printre cele mai bune din oraș, iar feedback-ul cursantelor noastre nu face decât să susțină afirmația mea.

N.B: Cum ţi-ai defini stilul de machiaj? Ai vreun machiaj preferat?

A. G: Stilul meu este unul care urmărește trăsăturile naturale ale feței, unul luminos și proaspăt. Machiajul meu preferat este cel în nuanțe calde, neutre, cu accent pe ochi și buze nude. Îmi place luciul în machiaj, sclipiciul elegant și tenul luminos. Acesta este și machiajul pe care îl prefer pentru mirese, deoarece exprimă prospețime, vitalitate și finețe.

N.B: Ce vedetă ţi-ar plăcea să machiezi?

A. G: Nu am o vedetă pe care mi-ar plăcea să o machiez în mod special, cred că aș machia cu plăcere orice vedetă care mi-ar călca pragul, deoarece pentru mine fiecare clientă în parte este importantă.

N.B: Este vreun make-up artist (sau mai mulţi) pe care îl admiri în mod special? De ce?

A. G: În general admir make-up artiștii ruși deoarece tehnicile lor, din punctul meu de vedere, sunt foarte avansate și se situează printre cele mai bune. Admir foarte mult la un make-up artist flexibilitatea, ușurința cu care trece de la un tip de machiaj la altul, nu-mi plac make-up artiștii care abordează același machiaj la toate clientele, fără a-l personaliza în funcție de trăsăturile fiecărei fizionomii.

N.B: Ce produse nu îţi lipsesc niciodată din trusă?

A. G: Dacă vorbim de trusa personală, nu-mi lipsește niciodată pudra matifiantă și rujul sau gloss-ul pentru retușul buzelor.

N.B: Ce sfaturi ai pentru un make-up artist la început de drum?

A. G: Orice makeup artist la început de drum trebuie să fie încrezător în forțele proprii, să muncească mult și să aibă ambiție, iar cu timpul tot efortul său va fi apreciat, toată munca și dedicarea.

N.B: Ce părere ai de asortarea machiajului cu ţinuta pentru evenimentele speciale?

A. G: La evenimentele cele mai speciale din viață, machiajul trebuie să vină în completarea ținutei, nu să fie copia acesteia. Astfel, în cazul unei ținute colorate (verde, albastră, violet, roșie, fucsia etc.) nu se va opta pentru un machiaj în aceleași nuanțe, ci dimpotrivă, pentru unul neutru, eventual cu un accent de culoare pe buze. Atunci când purtăm o rochie neagră, ivory, crem, roz deschis, etc., putem alege un machiaj mai colorat care să completeze simplitatea ținutei, iar buzele să le colorăm în nuanțe neutre.

N.B: Nu putem încheia fără să ne spui definiţia ta a frumuseţii…

A. G: Din punctul meu de vedere, frumusețea constă în atitudine și caracter, și durează pe tot parcursul vieții, iar aspectul exterior nu face decât să completeze, să aducă un plus frumuseții care vine din interior.

Mădălina Venter