După aproape 10 luni, social-democratul Adrian Szatmari a fost validat, în ședința ordinară de joi, în funcția de consilier județean.

Pásztor Sándor, președinte, Consiliul Județean Bihor: „S-a reîntregit după aceste luni plenul Consiliului Județean. S-a reîntregit coaliția majoritară prin 18 consilieri județeni și apoi discutăm aici despre intrarea în normalitate. Am avut un consiliu unde aproximativ 90-95% din materiale au trecut prin vot majoritar sau de 2/3.”

Noul consilier județean a fost votat de 32 dintre aleși. Dacian Foncea a votat împotrivă, iar liderul grupului PNL Bihor, Ionel Avrigeanu, s-a abținut, după ce, săpătmâna trecută a declarat că aleșii liberali vor vota după ce vor primi motivarea sentinței Curții de Apel Oradea.

Ionel Avrigeanu, consilier județean – liderul grupului PNL Bihor: „Am primit minuta, am discutat cu avocații, motivarea nu poate decât să explice pe larg ceea ce e conținut în minută și n-ar fi făcut decât să întârziem cu o lună o decizie care era clară în acest sens, de votare. Asta a fost decizia pe care am luat-o astăzi, pentru a nu mai întârzia câteva săptămâni, o lună, validarea.”

Coaliția PSD-UDMR-ALDE are acum 18 consilieri.

Ioan  Mang, vicepreședinte, Consiliul Județean Bihor: „Noi ne vom desfășura activitatea în condiții mult mai bune, asta este sigur. Practic vor fi foarte puține situații în care vor mai putea să blocheze hotărârile, doar cele cu 24 de voturi, situații care nici acelea nu vor dura mult. După ce Codul Administrativ va intra în vigoare vor mai fi nevoie de 2/3 doar pentru vânzări și cumpărări din patrimoniu și pentru schimbarea președinților și vicepreședinților de Consilii Județene, iar la Primării a viceprimarilor.”

Adrian Szatmari, consilier PSD: „Nu, pentru mine nu a fost o surpriză. Curtea de Apel a făcut dreptate. Acum, fiecare interpretează cum vrea decizia Tribunalului, dar Curtea de Apel a fost cea care a spus clar și răspicat că sunt obligați să valideze mandatul. Sper să aduc aport hotărârilor pwe care le va lua Consiliul. Aș dori să funcționeze cât mai bine astfel încât bihorenii să nu aibă de suferit.”

Din cele 39 de proiecte propuse pe ordinea de zi a ședinței de joi, 35 au primit votul favorabil.

 

Veres Diana