151 de dosare au fost depuse la secretariatul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP) Bihor, în cadrul primei sesiuni, pentru acordarea de finanțări nerambursabile adresate activităților non profit de interes general.

Bugetul alocat de către DDIP Bihor derulării de proiecte pe parcursul anului 2018 este de 1.200.000 lei, iar documentația de solicitare a finanţării poate fi depusă în cadrul a trei sesiuni. Prima sesiune a avut loc în perioada 8 mai – 8 iunie, etapă în care au fost depuse un număr de 151 de dosare. Domeniile pentru care s-au făcut solicitări sunt Tineret – 57, Sport – 33, Cultură – 22, Social – 21, Editare carte – 12, Celebrarea Centenarului Marii Uniri – 4 și Reducerea vulnerabilităților la corupție – 2. Ședinţa comisiei de evaluare şi selecţie are loc în perioada 11 – 15 iunie 2018.

Cea de a doua sesiune a început luni, 11 iunie, și este deschisă doritorilor până în 16 iulie, ora 15.00. Dosarele vor fi depuse tot la secretariatul instituției (Oradea, str. Parc I.C. Brătianu, nr.8), iar verificarea acestora se va face imediat după înregistrarea lor.

,,Ne bucurăm că am avut parte de un număr destul de mare de solicitări, și că domeniile vizate sunt dintre cele mai diverse. Având în vedere că cea de a doua sesiune de depunere este deja deschisă, îi așteptăm pe toți cei care au idei de proiecte să vină și să pună bazele inițiativei lor”, a declarat Póti Csaba, director adjunct al D.D.I.P. Bihor.

Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte (D.D.I.P.) Bihor este o instituţie publică de interes judeţean, cu personalitate juridică proprie, susţinută financiar şi aflată în subordinea directă a Consiliului Judeţean Bihor. Prin activităţi şi acţiuni specifice, Direcţia are menirea de a contribui la dezvoltarea economico – socială şi protejarea patrimoniului cultural al judeţului Bihor, dar şi a comunităţilor judeţului.

Regulamentul complet privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile D.D.I.P. Bihor îl găsiți aici: http://ddipbihor.ro/.

Larisa Patricia Herlaș