Premiul pentru ,,Cea mai bună actriță”, oferit în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare, i-a revenit Ioanei Dragoș Gajdo, cea care interpretează rolul Verei din „F.A.D. (Noduri și plăci)”.

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria a participat la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare, cu spectacolul „F.A.D. (Noduri și plăci)”, și s-a întors încununată cu succes.

,,Festivalul Internațional de Teatru <<Atelier>> este o manifestare teatrală cu caracter exploratoriu, care îți propune să realizeze, prin intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării și dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă și artei actorului secolului XXI. Este un eveniment teatral competitiv, astfel încât în fiecare an un juriu selectat dintre personalități marcante ale teatrului românesc acordă următoarele premii: Premiul pentru cea mai bună scenografie, Premiul „Gheorghe Dinu” pentru imagine scenică, Premiul pentru cel mai bun spectacol în spații neconvenționale, Premiul pentru cea mai bună actriţă, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiile speciale ale juriului, Premiul pentru cel mai bun regizor și Marele Premiu pentru cel mai bun spectacol”, a informat biroul de presă al Teatrului Regina Maria.

Juriul, alcătuit anul acesta din criticul de teatru Doru Mareș (președintele juriului), Nicolae Weisz, Marius Zarafescu, Sorin Militaru și Mircea M. Ionescu, a decis ca Premiul pentru cea mai bună actriță să revină Ioanei Dragoș Gajdo, pentru rolul Vera, din spectacolul „F.A.D. (Noduri și plăci)”. Actrița a fost recompensată pentru interpretarea sa cu un tablou superb pictat de artistul plastic Anamaria Nagy.

Aceasta nu este prima distincție care i-a fost acordată Ioanei Dragoș Gajdo. În 2001 și 2006 aceasta a obținut Premiul pentru cea mai bună actriță, respectiv Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, tot la Festivalul „Atelier”.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Remus Toderici