Clubul Rotary Oradea premiază, în bani, creativitatea în anul Centenarului, prin intermediul unui concurs de creație literară.

Clubul Rotary Oradea desfășoară un proiect intitulat ,,100 de ani de la Marea Unire în 1.000 de cuvinte”, prin care își propune să stimuleze cunoașterea istoriei României, să cultive sentimentul patriotic și să dezvolte aptitudinile creative ale elevilor de liceu din municipiul Oradea.

Proiectul mizează pe un concurs de creație literară (eseu, poezie, baladă etc) în care operele să se încadreze în maximum 3 pagini sau 10 strofe. Acestea trebuie să exprime percepția fiecărui participant cu privire la semnificația anului Centenarului. Lucrările vor fi trimise pe e-mail până la data de 15 iunie, ora 12.00, la adresa: concurscentenar@gmail.com.

Clubul Rotary a anunțat că va oferi trei premii, de 1.000, 750, respectiv 500 de lei celor mai bune creații, care vor fi selectate de către un juriu compus din Ioan Moldovan, directorul revistei Familia, și doi profesori de limba română desemnați de către Inspectoratul Școlar Județean Bihor, asistați de către un membru Rotary.

Larisa Patricia Herlaș