Tricoul galben, cel al liderului în clasamentul la general, i-a revenit lui Ivan Sosa, deşi etapa de duminică a fost câştigată de Riccardo Stacchiotti. Orădeanul Raul Sînza a încheiat primul parcurs la Turul Bihorului pe locul 22, iar echipa din care face parte, Mstina, s-a clasat a II-a.

Ultima etapă a Turului Ciclist al Bihorului a programat, duminică, o etapă dificilă. Rutierii au pornit în cursă din faţa Consiliului Judeţean Bihor şi au avut de parcurs un traseu de 171 km în direcţia Marghita via vama Săcueni şi retur prin Pădurea Neagră. Sprinturile intermediare au putut fi urmărite la Diosig (km 28) şi la Marghita (km 75). Singura căţărare a zilei a fost la Pădurea Neagră, cu 53 de km înainte de finish-ul din Piaţa Unirii. Dacă pe tot traseul, bicicliştii au avut de înfruntat temperaturi de 25 grade celsius şi vânt de 4km/h, pe ultimii 5 km, rutierii au fost însoţiţi de furtună. Nu a fost de ajuns însă pentru a-l opri pe Riccardo Stacchiotti de la Mstina să încheie cursa pe primul loc, cu timpul de 3:42:22. Italianul s-a aflat în toate cele trei etape pe podium. Stacchiotti a fost urmat de turcul Batuhan Ozgur şi de un alt italian, Manuel Pesci. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, a înmânat premiile câştigătorilor etapei, dar şi câştigătorului Tricoului Alb.

 

Androni, lider în 2018

Prezent pentru prima dată la Turul Bihorului, orădeanul Raul Sînza a încheiat cea de-a treia etapă pe locul 12, iar la general pe 22. Mstina Focus, echipa orădeanului a terminat turul pe locul II după Androni Giocatolli , dar înainte de Team Cervello. Italienii de la Androni au câştigat şi la individual prin Ivan Sosa.

Clasament cel mai bun ciclist sub 23 ani (Tricou Portocaliu)

1. Ivan Sosa (Androni); 2. Alberto Giuliato; 3. Emil Dima (Mstina-Focus)

Clasament cel mai bun sprint intermediar (Tricou Roşu)

1. Alessandro Pessot 2. Petr Fiala (Sparta Praga) 3. Róbert Málik

Clasament cel mai bun căţărător (Tricou Verde)

1. Otto Vergaerde 2. Ivan Sosa (Androni) 3. Petr Fiala (Sparta Praga)

Clasament lider (Tricou Alb)

1. Riccardo Stacchiotti (Mstina-Focus) 2. Matteo Malucelli (Androni) 3. Manuel Pesci

Clasament cel mai bun ciclist (Tricou Galben)

1. Ivan Sosa (Androni) 2. Alberto Giuliato 3. Alessandro Bisolti (Androni)

Tot astăzi, Turul Ciclist al Bihorului a programat competiţia pentru amatori Road Grand Tour-100 km pe traseu profesionist, dar şi concursul pentru copii Carcover Racing Kids.

Veres Diana