Cea de-a doua zi a Turului Ciclist al Bihorului a programat sâmbătă, două curse interesante. Dimineața, rutierii au pornit pe un traseu de 86 km care s-a încheiat la Stâna de Vale, cu victoria lui Ivan Sosa de la Androni, iar după-amiază, a avut loc etapa 2B, contratimpul individual adjudecat de Jodok Salzmann.

Organizatorii Turului Ciclist al Bihorului au denumit etapa 2A „regina” competiției. „Doar 86 de km vor avea de parcurs rutierii, dar la final îi așteaptă cățărarea de categoria A special, Stâna de Vale. E timpul cățărătorilor”, transmiteau organizatorii pe pagina oficială. Sportivii de la Androni au câștigat semietapa prin Ivan Sosa, cu timpul de 2:17:25. Pe locul II, la aproape un minut distanță, s-a aflat Nicolae Tanovitchi, iar pe 3, Alberto Giuriato.


Etapa 2B (contratimp individual) s-a desfășurat pe distanța de 1.9 km cu pornire din Piața Unirii pe traseul Calea Matei Basarab-Sucevei- Avram Iancu-Piața Unirii. 112 cicliști s-au aliniat la start, iar etapa a fost câștigată de Jodok Salzmann în 2 minute 13 secunde (2`13„86). Pe locul II s-a situat Manuel Pesci, iar pe III – Riccardo Stacchiotti. Tricoul portocaliu i-a revenit lui Ivan Sosa, cel verde lui Otto Vergaerde, iar cel roșu lui Alessandro Pessot. Ivan Sosa a câștigat atât tricoul galben cât și cel alb, înmânat de Ioan Mang, vicepreședintele Consiliul Județean Bihor.

Raul Sînza a încheiat etapa 2B în top 20, în 2 minute 21 secunde.

Veres Diana