De 1 Iunie, pompierii militari bihoreni vor deschide porţile subunităţilor din întreg județul, pregătind pentru sărbătoriţii zilei, o serie de activităţi interactive, menite să-i învăţe într-un mod agreabil, să-şi protejeze viaţa şi bunurile.

Astfel de Ziua Internațională a Copilului, în intervalul orar 09.00 – 15.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” va organiza ,,Ziua Porţilor Deschise”, activitate ce se va desfășura atât la sediul unităţii, situat pe strada Avram Iancu, nr. 9 din Oradea, cât şi la Detaşamentul 2 din strada Aluminei, Staţia din Aleşd, Garda de Intervenţie 1 Mai, Detaşamentul de Pompieri Marghita, Staţia din Săcueni, Staţia Valea lui Mihai, Garda de Intervenţie Sălard, Detaşamentul Salonta, Secţia Beiuş, Staţia de Pompieri Ştei și Garda de Intervenţie Tinca .

Copiii vor asista la exerciţiile demonstrative pregătite și la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice, având totodată posibilitatea de a deveni pentru câteva momente, mici pompieri militari, exersând cu ajutorul salvatorilor, refularea apei la ţintă.

Mădălina Venter