În noaptea de joi spre vineri, actorul George Voinese a făcut o postare pe una dintre rețele de socializare care a stârnit vâlvă printre internauți. Potrivit acestuia, urmează să fie evacuat de către Primăria Oradea pentru că nu face investiții în locuința în care trăiește în calitate de chiriaș.

În loc de aplauze pentru întreaga sa activitate, George Voinese, absolvent al Institutului de Teatru Târgu – Mureș și, în prezent, actor la Teatrul Regina Maria, a primit o înștiințare din partea Primăriei Oradea pe care, probabil, nu o va uita niciodată.

,,Ieri, 24 mai, am primit o scrisoare din partea Primăriei Oradea – conform art. 1796, lit. c) și art. 1799 din Codul Civil, conform art. 22, lit .b) c) și d), conform cap. VII, art. 29, pct. 2, lit. b) și d), suntem nevoiți să ne comportăm ca un bun proprietar, respectiv, vom proceda la rezilierea contractului de închiriere, și la evacuare dumneavoastră din locuința din partea Primăriei, semnat: Ilie Bolojan, Popa Lucian, Cristian Popescu. Sunt de acord cu acest mesaj, eu, ca pensionar, nu am posibilitatea financiară de a îndeplini aceste condiții, în fond, viața e frumoasă, vara voi dormi pe malul Crișului, iar iarna, în Gara Centrală, la vârsta mea, ce mai contează câțiva ani de umilință”, a scris, pe pagina sa de Facebook, actorul Teatrului Regina Maria.

Întrebat de prietenii virtuali care sunt motivele acestei decizii, George Voinese a răspuns: ,,Tencuiala este putredă, trebuie o nouă tencuială, trebuie o fundație antiigrasie, trebuie o restaurare a zidurilor până la cărămidă, asta înseamnă mulți bani, și nu înțeleg de ce eu, ca și chiriaș, trebuie să fac asta”.

O altă postare care arată indignarea artistului a apărut în mediul virtual chiar luni, în 28 mai, când actorul a scris: ,,Eu, Voinese George, cetățean al municipiului Oradea, nu sunt un obiect, nu sunt un trotuar, sunt o ființă umană, și doresc să fiu tratat că atare de autoritățile locale”.

George Voinese s-a remarcat, de-a lungul timpului, pentru roluri ca Gloucester din ,,În inima nopții – Episodul Lear”, Stalin în ,,Cabaretul Dada”, Lampagiul în ,,Micul Prinț”, Proxenetul în ,,Cafeneaua Pirandello”, Ministrul din ,,Regele Cerb” sau Regele în ,,În inima nopții – Episodul Macbeth”.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Remus Toderici