Vineri, începând cu ora 18.00, „Parada de personaje și păpuși de basm” a fost un motiv de bucurie pentru cei mici care, însoțiți de părinți, au venit să facă cunoștință sau să revadă și să interacționeze cu personajele lor preferate.

Prima săptămână a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia s-a încheiat cu succes și cu o sumedenie de povești frumoase și copii fericiți. Săptămâna a doua de poveste a început cu „Parada de personaje și păpuși de basm”, care a pornit din Pasajul Vulturu Negru și a ajuns, o oră mai târziu, în fața Teatrului Regina Maria, acolo unde spectatorii așteptau să vadă reprezentația spectacolului ,,În plină glorie”. Chiar dacă parada a fost amânată cu o săptămână din cauza vremii, organizatorii au anunțat că ,,de data aceasta nu-i vom mai da voie vremii să ne sperie și vom merge cu mult curaj să ne întâlnim personajele de poveste favorite”, exact așa cum s-a și întâmplat.

Sâmbătă, 26 mai, de la ora 11:00, la Sala Arcadia, Hepp Trupp din Ungaria a pregătit un spectacol minunat, plin de morală, umor, muzică: „Cei trei purceluși”, în care protagoniștii, prin forță comună și istețime, reușesc să îl învingă pe lup.

Duminică, de la aceeași oră, „Pinocchio” își începe lunga călătorie, plină de peripeții și ispite, spre școală, locul unde își poate îndeplini visul de a deveni un băiețel adevărat. Iar pentru a ajunge la destinație, are mare nevoie de ajutorul copiilor.

Tocmai de aceea, organizatorii au transmis rugămintea de a nu uita că ,,festivalul durează până în data de 10 iunie, timp în care vă veți putea bucura de spectacole de teatru absolut minunate în fiecare weekend și vă veți putea distra și învăța lucruri noi la atelierele de creație și de activități în aer liber susținute de ONCR în perioada 4 – 8 iunie”.

Despre bilete

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, puteți să sunați la numărul de telefon: 0372/368.475.

Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, care oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor ce desfășoară activități culturale, și de Consiliul Județean Bihor.

Larisa Patricia Herlaș