Cea de a doua ediție a Festivalului Gastronomic și de Vin „Bakator” din Diosig va avea loc sâmbătă, 26 mai, și va cuprinde activități pentru copii, târg de meșteri populari, demonstrații culinare, degustări de vin și concerte.

Festivalul se bucură de o superbă locație, grădina Castelului Zichy, acolo unde gastronomia și vinurile locale vor fi vedetele. Astfel, participanții vor putea degusta 47 de vinuri premiate provenind de la 19 viticultori, respectiv cele mai bune vinuri „bakator” din regiune și din Statele Unite. În plus, organizatorii s-au gândit și la microbiști, pentru care au pregătit o proiecție a galei UEFA Champions League, unde se vor întâlni echipele Real Madrid și Liverpool.

Program muzical

Programul, care începe la ora 11.00, va cuprinde un șir de demonstrații culinare, printre care și cea a bucătarului – șef László Boros, respectiv a lui Péter Rózsa. Primul concert, a renumitei trupe de muzică autentică folclorică „Tokos”, va avea loc de la ora 13.00. Momentele muzicale continuă cu concertul trupei „Cimbaliband” din Ungaria, o formație de world music recunoscută în toată lumea pentru virtuozitate și pentru contemporaneitatea cu care membrii își compun melodiile. De la ora 17.30, AG Weinberger, regele blues-ului din România, urcă pe scenă, programul fiind încheiat de la ora 20.00 de concertul trupei de muzică ușoară din Ungaria, Honeybeast.

Biletele pentru festivalul din 26 mai pot fi achiziționate la fața locului la un preț de 10 lei, iar degustările se fac pe baza unor bonuri care pot fi achiziționate la intrare. Pentru persoanele care nu au împlinit 18 ani, organizatorii nu percep taxă de intrare.

Bihorenii trebuie să știe că Agenția de Management al Destinației (AMD) Bihor organizează, tot în 26 mai, evenimentul ,,Descoperă Valea Ierului”, care presupune vizitarea mai multor obiective turistice ale zonei și participarea la Festivalul Gastronomic și de Vin ,,Bakator”. Detalii găsiți aici: https://agentianewsbihor.ro/2018/05/22/bihorenii-au-ocazia-sa-descopere-valea-ierului/.

Larisa Patricia Herlaș