Între 29 mai şi 3 iunie, bihorenii sunt așteptați să revadă 11 spectacole ale celor trei trupe din cadrul Teatrului Szigligeti. Între evenimente deja tradiţionalei Microstagiuni, pe lângă spectacolele prezentate în premieră în perioada 2017 – 2018, vor fi organizate întâlniri cu publicul, un concert, dar şi gala de decernare a premiilor stagiunii.

Seria de evenimente de la sfârşitul stagiunii va fi deschisă de „Carantină la Grand Hotel”, o comedie muzicală prezentată în premieră în seara de Revelion, în care apar 16 actori din Trupa Szigligeti, peste zece figuranţi, dar şi o orchestră cu şapte membri. Reprezentaţia va avea loc în 29 mai, de la ora 17.00

În ziua următoare, de la ora 16.00, va avea loc spectacolul „Pasărea nimănui” al Ansamblului Nagyvárad. Producţia multiart, în regia lui Tóth Tünde, include elemente de dans, mai multe genuri de muzică, dar şi poezie şi artă vizuală. După câteva apariţii la diferite festivaluri, povestea unei iubiri cu totul surprinzătoare şi pe deplin tragice, „Bară şi autogol” de Körmöczi-Kriván Péter revine pe scena orădeană tot în 30 mai, însă de la ora 20.00.

În a treia zi a Microstagiunii, 31 mai, urmează două spectacole ale Trupei Lilliput. De la ora 11.00, cei mici sunt invitaţi la povestea „Sărmanul Djoni şi Arnica”, iar de la ora 13.00, la „Prinţul fericit” de Oscar Wilde. Tot în aceeaşi zi, de la ora 19.00, revine pe scena Teatrului Szigligeti „Mărtinaş Cucu”, în regia lui Gothár Péter. Ziua Copilului va fi marcată, de la ora 17.00, prin spectacolul studio realizat de Tőkés Imola şi Györfi Csaba, intitulat „Unghi mort”, iar de la ora 19.00, prin primul musical din dramaturgia maghiară, „Cele trei nopţi ale unei poveşti de dragoste”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea autorului, orădeanul Hubay Miklós.

Micii spectatori sunt așteptați la teatru și în 2 iunie, de la ora 17.00, pentru a se bucura de „PovESTE”, o producţie inspirată din poezii contemporane pentru copii, dar şi din patrimoniul folcloric maghiar. În aceeași seară, de la ora 19.00, sunteți invitați la „Tango”, o dramă despre problemele cauzate de diferenţele între generaţii.

Spectacolul de închidere a Microstagiunii va fi „Cercul de cretă caucazian”, o producţie invitată în competiţia prestigiosului Festival Naţional de Teatru de la Pécs (Ungaria), în regia Ancăi Bradu. După spectacol va urma decernarea premiilor stagiunii.

După lăsarea cortinei

Pe lângă spectacole, cei care iubesc teatrul au ocazia să participe la patru întâlniri cu publicul: în 29 mai de la ora 20.00, în 30 mai de la ora 21.30, respectiv în 31 mai şi 2 iunie, de la ora 22.00. ,,La aceste întâlniri vor participa realizatorii şi protagoniştii spectacolelor, dar şi criticii de teatru invitaţi la Microstagiune. Toate întâlnirile cu publicul vor avea loc la Studioul Szigligeti, unde, în 1 iunie, va concerta formaţia actorilor Trupei Szigligeti. La concertul de închidere a stagiunii, intrarea va fi liberă”, au anunțat responsabilii de comunicare.

Programul complet al Microstagiunii Teatrului Szigligeti poate fi accesat pe site-ul www.szigligeti.ro, iar curând va fi disponibil şi pe aplicaţia FestivApp. Bilete pentru Microstagiune sunt deja disponibile la casieria teatrului, respectiv online, pe www.biletmaster.ro.

Larisa Patricia Herlaș