Desfășurare de forțe la ediția a III-a a Turului Ciclist programat în perioada 1-3 iunie. 22 de echipe sau 150 de sportivi se vor întrece în două etape și două semietape. 30 de motocicliști vor veghea la siguranța competitorilor pe traseu și în intersecții.

Organizatorii transmit că Turul Ciclist al Bihorului se va desfășura după formatul competiție de anul trecut (2 etape și 2 semietape), cu următorul traseu:

Etapa 1 (1 iunie): Oradea-Aleșd-Bratca-Băile Felix-Oradea (180 km)

Etapa 2A (2 iunie): Oradea-Băile Felix-Beiuș-Stâna de Vale (86 km)

Etapa 2B (2 iunie): contratimp individual Piața Unirii-Oradea (1.9 km)

Etapa 3 (3 iunie): Oradea-Vama Săcueni-Marghita-Pădurea Neagră-Oradea (171 km)

„S-au făcut toate eforturile pentru ca acest concurs să continue. Putem promova destinațiile turistice din Bihor. Anul acesta, autoritățile din Diosig au solicitat ca turul ciclist să treacă prin localitate, prin urmare va fi o deviere și coloana va ajunge la 500 metri de frontieră. Vom reuși să promovăm ecoturismul și destinațiile din Bihor. Pe cățărare în Bratca și pe coborârea din Roșia, peisajul este extraordinar”, a adăugat Bántó Norbert, directorul AMD Bihor. După doar două ediții, competiția a atras un număr impresionant de sportivi. Tot mai multe echipe și-au manifestat dorința de a participa la competiție. 22 de echipe vor fi prezente la start, iar doi dintre sportivi sunt orădeni. Raul Sînza va concura pentru Mstina Focus, iar Horváth Roland pentru CSA Steaua. Însă organizatorii au pregătit mai multe evenimente conexe: un concurs spinning în Piața Unirii, concursul de educație Micul Velo Rutier, triatlonul X-Men, cursa pentru amatori Road Grand Tour-o etapă de 100 km desfășurată pe traseul profesionist și Carcover Racing Kids. „Un eveniment ca acesta este binevenit. De la prima ediție a adus notorietate orașului. Sperăm să devină o ancoră și să atragă cât mai mulți turiști. Salut organizarea concursului pentru amatori, prin aceasta promovăm sportul de masă”, a spus Mihai Jurcă, directorul APTOR.

Tehnologie și o premieră

În fiecare moment, oricine va avea acces la turul ciclist cu un simplu click. „Noutatea acestei ediții o reprezintă transmisia Live stream. Fiecare etapă va fi transmisă live atât pe pagina oficială de facebook Turul Ciclist al Bihorului cât și canalul Youtube. Apelăm la tehnologie pentru ca iubitorii acestui sport și nu numai, să poată urmări în timp real, de pe orice dispozitiv, momentele explozive dar și reacțiile rutierilor din cadrul fiecărei etape”, a precizat Mariana Macovei, responsabil comunicare.

Veres Diana