Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, a anunțat că s-a aprobat creditul contractat de R.A. Aeroportul Oradea pentru finalizarea lucrărilor la noul terminal. Totodată, oficialul a verificat și stadiul lucrărilor.

Regulamentul Comisiei Europene prevede că ajutorul de stat nu poate depăşi 75% din costurile eligibile ale unui proiect. În acest caz, Aeroportul Oradea trebuie să asigure 25% din suma necesară finalizării lucrărilor de construire și extindere a noului terminal. Pentru a asigura co-finanțarea proiectului, regia a trebuit să se împrumute cu 6.7 milioane lei.

„S-a aprobat creditul pentru lucrările la terminal; nu există probleme, s-au încheiat deconturile. Sperăm ca în luna septembrie, lucrările să fie executate. Urmează apoi perioada în care terminalul trebuie autorizat, vorbim aici de până la 40 de zile. Perăm ca din octombrie să pornim noul terminal”, a spus Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, în cadrul unei conferințe de presă. Prezent la Aeroportul Oradea, oficialul a verificat stadiul lucrărilor la noul terminal. 80% din structura metalică este ridicată, iar constructorul lucrează și la amenajarea parcării. Clădirea în care va funcționa terminalul va avea o suprafaţă de 2.925 metri patrați și va găzdui 600 pasageri. Aici se vor prelua pasagerii pentru cursele internaționale. Noua parcare va avea o capacitate de 128 locuri pentru autoturisme, 3 pentru autocare, 6 locuri staţionare autobuze, 5 pentru autoturisme persoane cu mobilitate redusă şi 14 locuri pentru taximetre. Investiția se ridică la 22 milioane lei din care 8 sunt asigurate din fonduri guvernamentale.

Veres Diana