18 cupluri, care au sărbătorit nunta de aur au fost premiate de autorități în cadrul celei de-a XXVI-a ediție a festivalului „Salcâmul în floare”.

Acum trăim într-o lume diferită. În 1968, 82 de cupluri și-au unit destinele, iar acum 18 dintre acestea vor fi premiate. Sunteți un exemplu de iubire și răbdare”, a spus primarul Nyakó József, despre cuplurile care au fost sărbătorite în cadrul celei de-a XXVI-a ediție a festivalului „Salcâmul în floare”. Din cele 18 cupluri, 17 și-au reînnoit jurămintele în fața autorităților.

Program diversificat

Organizatorii tradiționalului festival de la Varea lui Mihai au pregătit 45 de programe pentru public. „Am avut invitați și din Ungaria. Putem spune că în cele 4 zile de festival, aproximativ 5000 de persoane au participat la programele organizate în cadrul festivalului „Salcâmul în floare. Au fost concursuri sportive, expoziții, demonstrații, concerte, dansuri, majorete, au precizat organizatorii. Anul acesta, festivalul a bifat și o primă ediție a Tuning Show în cadrul căreia au fost jurizate autoturisme din Maramureș, Satu Mare, Bihor și Hajdú Bihar. Duminică dimineața, 28 de echipe s-au înscris la concursul de gătit. Dintre acestea, 4 au reprezentat Ungaria și una Slovacia.

Vereș Diana