A patra și ultima parte a emisiunii Tezaur Folcloric, care va avea în prim – plan concertul susținut de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Crișana” în Sala Mare a Teatrului Regina Maria la sfârșitul lunii martie, va avea loc duminică, 20 mai, de la ora 13:00, pe TVR1.

Ansamblul Artistic Profesionist ,,Crișana”, din cadrul Teatrului Regina Maria, în parteneriat  cu Televiziunea Română și Consiliul Județean Bihor, a prezentat, în 28 martie, două concerte extraordinare ,,Tezaur Folcloric”. Acestea au fost susținute la Sala Mare a teatrului orădean cu promisiunea că vor fi difuzate la TVR1 în patru ediții ale emisiunii Tezaur Folcloric, una dintre acestea fiind dedicată Centenarului Marii Uniri.

Prima din cele patru emisiuni realizate la Oradea s-a transmis în 8 aprilie, fiind urmată de cea de-a doua, în 29 aprilie, și a treia, care a avut loc în data de 6 mai. Periplul folcloric născut din această colaborare se va încheia cu cea de-a patra și ultima parte a emisiunii, care va avea loc în 20 mai, de la ora 13:00, pe postul de televiziune TVR1.

,,Interpreții care ne vor încânta cu talentul lor sunt: Sava Negrean Brudaşcu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Otilia Haragoș, Cornelia Covaciu, Leontin Ciucur, Cornel Borza și Alexandru Pugna. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra ansamblului dirijată de Adrian și Sorin Miescu”, a precizat Leontin Ciucur, director la Ansamblul ,,Crișana”.

Larisa Patricia Herlaș

FOTOGRAFIE: Remus Toderici