Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor a intermediat o întâlnire în vederea demarării protocolului de înfrățire între localitățile Nucet și Derecske (Ungaria). După semnarea acordului, cele două localități vor putea întocmi proiecte comune prin programul Interreg România-Ungaria.

„Orașul Nucet are nevoie de un partener transfrontalier ca să dezvolte proiecte viabile. În cursul acestei săptămâni, edilii din localitățile Nucet și Derecske (Ungaria) au făcut un prim pas în vederea încheierii unui acord de înfrățire”, a spus Vitályos Barna, directorul Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor. Miercuri, o delegație a Primăriei Nucet s-a aflat în vizită, în Ungaria. „Orașul Nucet nu are un acord de înfrățire. Semnarea unui astfel de protocol ne-ar permite elaborarea proiectelor și accesării fondurilor transfrontaliere. Avem în vedere dezvoltarea turismului în zona Vârtop, organizarea activităților sportive și de agrement”, a spus primarul Mircea Tuduce.

Pași spre un acord de înfrățire

În luna iunie, o delegație din Derecske se va afla în vizită oficială în orașul Nucet. Primarul Bakó István s-a arătat deosebit de interesat de susținerea unor proiecte pentru dezvoltarea turismului în cele două regiuni. În vacanța de iarnă, 1200 de copii care studiază la școala din localitatea maghiară ar urma să participe la o tabără în Nucet.

Veres Diana