De Ziua Eroilor, la Oradea au avut loc ceremonii la Muzeul Militar, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Garnizoanei și la mormintele eroilor din Cimitirul Rulikowski.

„Îi omagiem pe eroii neamului, pe cei care au făcut sacrificiul suprem în numele valorilor, principiilor pentru viitor și stabilitate. Se cuvine să ne plecăm fruntea cu respect, în fața memoriei noastre naționale pentru că întotdeauna prezentul este dator trecutului și îndatorat viitorului”, a transmis prefectul Ioan Mihaiu din mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Cu prilejul comemorării Zilei Eroilor, la Oradea s-au organizat slujbe de pomenire la Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și la Capela Municipală din Cimitirul Rulikowski. ,,Neamul este etern prin cultul eroilor. Pe aceste tărâmuri binecuvântate, eroii au fost cinstiți și onorați din cele mai vechi timpuri. Nici unul dintre noi, civili sau militari, tineri sau bătrâni, nu am fi astăzi ceea ce suntem dacă ei nu s-ar fi jertfit”, a spus, în alocuțiunea sa, colonelul Dan Poinar, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Bihor. Programul activităților a cuprins depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori. Elevii Liceului de Artă au interpretat cântece militare, iar defilarea gărzii de onoare a avut loc pe acordurile fanfarei Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră.

La manifestări a participat și vicepreșdintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang.

Mădălina Venter