În cadrul vizitei oficiale, Excelența Sa Martin Wilczek s-a întâlnit cu prefectul Ioan Mihaiu, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang și city manager-ul Dacian Palladi.

„Întâlnirea a avut scopul de a întări relațiile de colaborare dintre județul Bihor și autoritățile poloneze și a oferit o ocazie pentru îmbunătățirea comunicării și a cunoașterii reciproce”, spun reprezentanții Cancelariei Prefectului. Ioan Mihaiu a prezentat județul Bihor, realizând o încadrare a acestuia în dinamica dezvoltării regionale din punct de vedere economic şi al deschiderii manifestate faţă de mediul de afaceri. În cadrul întâlnirii au fost abordate teme legate de factori care au favorizat atragerea fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii – în special dezvoltarea Via Carpathia, autostrada ce va lega Marea Baltică de Marea Mediterană. Conform proiectului, artera europeană va străbate județul Bihor, dar și alte județe din România.

La sfârșitul lunii martie, Consiliul Județean Bihor a organizat conferința internațională în cadrul căreia, reprezentanții autorităților județene din nord-vestul României au semnat un protocol prin care susțin Via Carpathia, proiectul autostrăzii inițiat în anul 2006 de Polonia, Lituania, Slovacia și Ungaria.

Veres Diana