Joi, sala de concerte „Enescu – Bartók” a Filarmonicii de Stat Oradea va găzdui, începând cu ora 19, un concert vocal-simfonic de excepţie.

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, conducerea instituţiei de cultură a prezentat detaliile concertului vocal-simfonic programat pentru joi seara. Melomanii vor putea audia ,,Amorul vrăjitor” de Manuel de Falla și ,,Concierto de Aranjuez” de Joaquín Rodrigo. Cantata ,,Alexander Nevski” pentru mezzosoprană și orchestră de Serghei Prokofiev va completa programul artiștilor.

Artişti de excepție

Theo Wolters s-a născut într-o familie de muzicieni, iar din 2010 este prim dirijor al Orchestrei Filarmonice din Sibiu. Solistul Viktor Hartobanu avea doar 5 ani când a primit primele lecții de harpă și pian de la mama sa. Liliana Mattei Ciucă s-a născut la Cluj-Napoca și este absolventă a Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima”. Mezzosoprana și-a desăvârșit pregătirea profesională la Academia de Muzică ,,Franz Liszt” din Weimar. ,,În acest concert vom avea ocazia să ascultăm lucrarea lui Joaquín Rodrigo, într-o transcripție pentru harpă și orchestră. Interpretarea la harpă face parte din trilogia interpretativă propusă de noi, de a se cânta acest concert la trei instrumente diferite. V-aș reaminti că în decembrie 2017, lucrarea a fost interpretată în varianta originală la chitară. Joi seara, Viktor Hartobanu o va interpreta la harpă, iar anul acesta, în decembrie urmează a treia versiune la țambal unde îl vom avea invitat pe renumitul Victor Copacinschi”, a precizat Vasile Foica, director artistic al Filarmonicii de Stat Oradea.

Mădălina Venter