În perioada 18-20 mai 2018, Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Management al Destinației Bihor și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, alături de Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș” din Beiuș, vă invită la cea de-a III-a ediție a conferinței cu participare internațională, ,,Repere practice în stimularea creativității”.

Evenimentul urmărește identificarea și dezvoltarea potențialului creativ, stimularea abilităților practice și a aptitudinilor de comunicare ale participanților, precum și evidențierea tradițiilor locale. Activitățile programate pentru vineri și sâmbătă se vor desfășura în localitatea Lazuri de Roșia, într-un cadru natural atractiv, cu sprijinul Primăriei Roșia. Participanții vor avea oportunitatea să descopere activități menite să le stimuleze creativitatea în domenii dintre cele mai diverse: gastronomie, muzică, grafică, scriere creativă, matematică, limbă și comunicare, geografie. La activitățile evenimentului pot participa ca vizitatori, turiștii și localnicii pasionați și interesați de dezvoltarea creativității. ,,Dorim să asigurăm un spațiu de dialog în care să aducem împreună oameni interesați de procesul de educație cu scopul de a descoperi noi metode prin care își pot îmbunătăți performanțele profesionale. Am gândit acest eveniment ca pe un context de învățare în afara școlii, în care profesorii și elevii să-și dezvolte capacitățile creative”, precizează Veronica Popa, unul dintre organizatorii evenimentului.

Ateliere de lucru

În cadrul conferinței, participanții vor fi împărțiți pe ateliere de lucru cu diverse teme: Gastronomia locală, Creative speaking, Tradiții populare roșiene, ,De la 2D la 3D, ,Ecosisteme din zona Roșia, ,Repere turistice în zona Beiușului. Atelierele vor fi conduse de profesori și formatori, la ele participând cadre didactice, studenți și elevi de la școli din zona Beiușului și Oradea. În paralel se va desfășura cursul Basic Life Support ,,Dacă aș ști cum să salvez o viață”, adresat dascălilor. În cadrul acestuia, profesorii vor învăța cum să acorde primul ajutor în anumite situații, precum infarctul miocardic, insuficiența respiratorie, diverse traumatisme, răni, intoxicații. Cursul face parte din programul ,,Educație pentru sănătate” acreditat de Ministerul Educației Naționale și este coordonat de dr. Diana Fericel, specialist în prim-ajutor.

Organizatorii ediției 2018 sunt Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș” Beiuș, Asociația Culturală ,,Permanențe” Roșia, Primăria Comunei Roșia, Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Management al Destinației și Centrul Național de Informare Promovare Turistică Bihor, Asociația pentru Promovarea Cooperării în Educație Oradea, Biblioteca Universității Oradea și Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Științe ale Educației din cadrul Universității Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

 

Mădălina Venter