Peste 5 zile intră în vigoare prevederile OG nr. 14/2017 privind suspendarea înmatriculării vehiculelor. Aceasta se va opera în cazul anulării sau expirării valabilităţii inspecţiei tehnice periodice și netranscrierii dreptului de proprietate a vehiculului de către noul proprietar în termenul de 90 zile de la data contractului de vânzare-cumpărare.

Pentru evitarea aplicării sancţiunilor contravenţionale prevăzute de lege (amendă, reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuțelor de înmatriculare), specialiștii recomandă proprietarilor să verifice data la care expiră inspecţia tehnică periodică şi să o efectueze în termenul înscris pe certificatul de înmatriculare. De asemenea, să se asigure că, în cazul unei achiziţii, se va transcrie autovehiculul în termen de 90 zile pe numele noului proprietar.

Important

Pentru a verifica starea înmatriculării autovehiculului, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pune la dispoziţie, pe site-ul propriu, la adresa   https://www.drpciv.ro/services.html?linkIframe=inmatriculareMasina (secţiunea servicii online – stare înmatriculare), o aplicaţie prin intermediul căreia se va verifica, în timp real, dacă înmatricularea este suspendată sau validă. ,,În speranţa că prin acest serviciu venim în sprijinul dumneavoastră, vă rugăm să ne semnalaţi orice problemă aparută în legătură cu o eventuală neconcordanţă între datele afişate si situaţia rezultată din documente”, transmite Prefectura Bihor.

Mădălina Venter