La Valea lui Mihai au fost recepționate, luni, lucrările de asfaltare a unor străzi din cartierele Dihenes și Százhold. Valoarea lucrărilor a fost de 978.902 lei, TVA inclus.

Potrivit documentației, s-a turnat asflat pe o porțiune de 740 metri și s-au realizat 990 metri patrați de trotuar. Din totalul de 978.902 lei, 900.000 reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor, adică repartizarea cotei de 20% din sume defalcate din TVA și impozit pe venit în 2017. Constructorul Carier SRL Marghita a mai nivelat intrările în 47 de gospodării, a înlocuit mai multe treceri de cale ferată și a montat benzi de protecție pe marginea drumului. Două străzi din cartierele Dihenes, respectiv Százhold, Vörösmarty Mihály și Hunyadi János fost incluse în proiectul de modernizare rutieră. Practic, odată cu finalizarea lucrărilor, accesul către cartierul ANL se face direct din drumul național. Lucrările au demarat la mijlocul lunii februarie și s-au încheiat la termen, pe 12 mai. Luni după-amiază, în prezența autorităților locale și județene, s-a realizat recepția lucrărilor. Printre cei invitați s-a aflat și președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor.

Conform calendarului de lucrări, săptămâna viitoare urmează să fie finalizate lucrările de asfaltare a străzii Bethlen Gábor. Valoarea proiectului este de 385.460 lei fără TVA, iar constructorul Dumexim va turna covor asfaltic pe o distanță de 485 metri.

 

Veres Diana