Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua, în perioada 16 – 23 mai, un turneu în Suedia cu spectacolul „Gulliver”, la invitația Consulatului Onorific al României în Suedia și Asociației Kultur Utan Granser (Cultura fără frontiere).

Spectacolul „Gulliver” se va juca în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii din orașul Sölvesborg, unde va fi prezentată o variantă a piesei cu vocea naratorului în suedeză. Însă, vor fi susținute reprezentații și pentru comunitățile de români din zonă, în Norgesunds Hembygdsförening (19 mai, de la ora 11:30), Olofström (21 mai, de la ora 13:00), Norije (22 mai, de la ora 10:00) și Karlskrona (marți, 22 mai, de la ora 18:00).

,,Invitația de colaborare venită din partea Suediei se dorește a fi începutul unui parteneriat cultural pe termen lung, motiv pentru care vor avea loc întâlniri între reprezentantul Teatrului Regina Maria, Victoria Balint – director artistic al Trupei Iosif Vulcan și oficialități și reprezentanți de instituții de cultură suedezi”, a precizat secretarul literar al teatrului.

Evenimentul se încadrează în seria manifestărilor dedicate Marii Uniri, scopul principal fiind acela de a promova România prin valorile culturale pe care le are. Printre aceste valori se numără și spectacolele de teatru, cum este „Gulliver”, care îmbină teatrul de păpuși clasic cu scenografia 3D.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Remus Toderici