La Beiuș, ,,Ziua națională a portului popular” a fost organizată de Primăria municipiului în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor.

,,S-a desfășurat aici o paradă a portului popular, unde a putut fi apreciat, la superlativ, portul popular specific subzonelor Crișului Repede și a Crișului Negru, care a încântat prin autenticitate și distincție, fiind bine selectat și pus în valoare de ansamblurile prezente la eveniment: Ansamblul ,,Floarea Borodului” din Borod, Ansamblul ,,Codrenii Bihorului” din Roșia, Taraful ,,Dor bihorean” din Beiuș, precum si Ansamblul ,,Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș”, spun organizatorii evenimentului.

Modă pentru o zi

De remarcat a fost și faptul că la evenimentul de duminică, pe lângă ansamblurile prezente, peste 100 de vizitatori au purtat costum popular. Străzile din Beiuș au fost împânzite, vreme de câteva minute, de frumos, autentic și tradiție. Alături de parada portului popular a avut loc și un spectacol folcloric, în cadrul căreia artiștii au subliniat importanța costumului prin cântec, joc și voie bună.

GALERIE FOTO:

Vereș Diana