Gazda celei de-a V-a ediţii a Campionatului Judeţean de tir cu arcul a fost vechea cetate de pământ de la Biharia, care în trecut a asistat la nenumărate bătălii în care arcaşii au avut rol determinant.

Aproximativ 80 de concurenţi s-au întrecut la competiţia organizată, la sfârșitul săptămânii, de Clubul Sportiv Nomad Archers. Au participat arcași legitimaţi la toate cluburile şi asociaţiile bihorene (Nomad Archers, Redpoint Oradea, Blueline Nojorid, White Lion, Haiducii Salonta, Phoenix Săcueni) şi, hors concours, din alte judeţe şi din Ungaria. Concursul a fost organizat sub formă de traseu cu 21 de staţii diferite, câte 3 săgeţi pe fiecare staţie (mai puţin pentru compound şi olimpic, care au tras la ţinte target, la 50 de metri). Pentru dificultate, unele ţinte au fost rotative sau mişcătoare.

Debut în forță

Dacă la majoritatea categoriilor de arc tradiţional, gazdele au fost pe locurile fruntaşe, la bowhunter seniori, locul I i-a revenit lui Székely Zoltán (White Lion). Dintre cei 23 de sportivi legitimaţi la CS Redpoint participanți la această etapă, la compound seniori, Marin Darna s-a clasat pe locul I, iar Alin Gheban pe locul 4. La barebow seniori, Cătălin Darna a obţinut un loc 5, iar tatăl său, Călin Darna, locul I la categoria master. La master compound, Eugen Jermendy a luat locul I, iar la junioare II, Bernadett Haragos tot locul I. La barebow senioare, Mihaela Cuc a fost prima pe podium, iar la cadeţi şi juniori, s-au impus George Buda şi Alexandru Eiben. La categoriile juniori şi cadete compound, Alin Mureşan şi Teodora Vari s-au clasat pe locul I. Rezultate bune au obţinut şi Antal Ludovic, Antal Edith şi Antal Norbert, o întreagă familie de arcaşi. Aflaţi la primul lor concurs, Sergiu Pallag și Pavel Lazăr au ocupat primele două poziții la barebow copii. Maria Robu s-a situat prima la categoria barebow copile. Concursul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, DJST Bihor, Liceului Sportiv, Liceului Sanitar şi Liceului de Arte Oradea, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom. Președintele secției de arc tradițional din cadrul Federației Maghiare de Tir cu arcul, Lovasz Tamas, a venit la concurs cu o echipa de la Gyula. După prima etapă, Redpoint se situează pe locul I, cu 94 de puncte, urmat de Nomad Archers cu 82 de puncte, White Lion 53 puncte, Phoenix Săcueni cu 36 de puncte şi Haiducii Salonta cu 6 puncte. Următoarea etapă, Cupa Redpoint, va avea loc în 23 iunie, la Oradea.