Două din cele mai recente spectacole ale trupei Iosif Vulcan, „F.A.D. (Noduri şi plăci)” şi „Arta Adulterului”, alături de spectacolele deja consacrate ale Teatrului Regina Maria, „Scripcarul pe Acoperiş” şi „Leonce şi Lena”, vor face deliciul publicului din țară în mai şi iunie.

,,Trupa Iosif Vulcan va participa la nu mai puţin de patru festivaluri, din care două sunt internaţionale. În plus, actorii orădeni vin în întâmpinarea publicului din Bistriţa şi Zalău, unde vor juca în deplasare”, a transmis biroul de presă al Teatrului Regina Maria.

Periplul festivalier este deschis de trupa Iosif Vulcan în acest weekend, cu spectacolul „Leonce şi Lena”, un musical regizat de Mihai Măniuţiu în colaborare cu Ada Milea. Spectacolul se va juca în cadrul primei ediții a festivalului de artă teatrală ,,Deva Performing Arts Festival”, în secțiunea Indoor, duminică, 13 mai. Următorul eveniment la care actorii orădeni au fost invitaţi este Festivalul Internaţional de Teatru Nou din Arad, unde vor pune în scenă spectacolul „F.A.D. (Noduri şi plăci)”, care se va juca în 18 mai. Piesa a fost montată de regizorul Horia Suru la Oradea în premieră naţională și are la bază o piesă contemporană, a scriitoarei britanice Nicola Wilson, care tratează un subiect sensibil: gena bolii Alzheimer familială.

În 29 şi 30 mai este rândul actorilor din distribuţia spectacolului „Arta Adulterului” să facă cunoștință cu publicul din Bistriţa şi Zalău. „Arta Adulterului”, de Pierre Chesnot, în regia lui Daniel Vulcu este o comedie spumoasă a cărei premieră s-a bucurat de un succes deosebit în rândul spectatorilor. La începutul lunii iunie, spectacolul „F.A.D. (Noduri şi plăci)” va fi prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Atelier din Baia Mare, reprezentaţia orădeană fiind programată în data de 2 a lunii.

,,Scripcarul pe Acoperiş”, un spectacol care nu mai are nevoie de prezentare în rândul publicului orădean, va fi susținut, în 21 iunie, la Festivalul Miturile Cetăţii din Constanţa.

Programul lunii mai la Teatrul Regina Maria îl puteți consulta aici: https://agentianewsbihor.ro/2018/05/03/programul-lunii-mai-la-teatrul-regina-maria/.

Larisa Patricia Herlaș