Spectacolul „În inima nopții – Episodul Lear” a fost reprogramat pentru data de 10 iunie, de la ora 21:00, pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea, după ce Teatrul Regina Maria a anunțat suspendarea piesei „În inima nopții – Episodul Macbeth”, care trebuia să aibă loc vineri, 4 mai, și punerea în scenă a acesteia în locul ,,Episodului Lear”.

Această situație neplăcută atât pentru actori, cât și pentru public a apărut din motive independente de teatru, cauzate de o eroare a administrației Cetății Oradea. Soluția găsită atunci de organizatori a fost ca ,,Episodul Macbeth” să se reprogrameze duminică, 6 mai, în locul spectacolului „În inima nopții – Episodul Lear”, care se va juca în 10 iunie.

Biletele achiziționate pentru data de 6 mai devin automat valabile pentru reprezentația din 10 iunie, în cazul în care nu ați optat pentru a participa la spectacolul „În inima nopții – Episodul Macbeth”. ,,Pentru a nu se crea situații neplăcute, vă rugăm să sunați la agenția de bilete (0372/368.475) în timpul programului menționat pentru a vă confirma prezența. În cazul în care doriți să returnați biletele, o puteți face până la data de 31 mai inclusiv, la agenția teatrului (de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00). În cazul în care ați achiziționat bilete online, vă rugăm să contactați reprezentanții biletmaster.ro – la adresa info@biletmaster.ro”, a transmis secretarul literar al teatrului.

Spectacolul „În inima nopții – Episodul Lear” pleacă de la subiectul textului shakespearian, şi anume un rege care doreşte să abdice şi să-şi împartă regatul celor trei fiice ale sale, dar înainte de a lua orice decizie le cere acestora să-şi exprime dragostea pe care i-o poartă. În urma dovezilor de afecţiune, hotărăşte să-şi alunge fiica cea mică pentru sinceritatea şi naturaleţea mărturisirii, ca mai apoi să fie repudiat de fiicele cele mari şi cu mintea tulburată de suferinţă, să rătăcească la întâmplare. Dar în jurul subiectului se construieşte un spectacol despre noaptea minții, noaptea rătăcirilor, despre o lume ce se îndepărtează de rațiune și dragoste și se instalează în teritorii traversate de ură, violență, complot, exil, alienare, crimă, pentru ca, în cele din urmă, să caute cu fervoare, la capătul nopții, drumul spre lumină.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Remus Toderici