Cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței de Stat a Românei, a Zilei Victoriei Națiunilor Unite în Europa și Ziua Uniunii Europene, miercuri, 9 mai, se va desfășura o ceremonie militară, începând cu ora 11.00, la Statuia ,,Ostașului Român” din Parcul 1 Decembrie – Oradea.

Imediat după întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, toți cei prezenți vor intona Imnul naţional al României și Imnul Uniunii Europene. Slujbă religioasă va fi oficiată de preoţii din structurile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din garnizoana Oradea. Alocuţiunile privind semnificația evenimentului vor fi rostite de Prefectul Județului Bihor, Ioan Mihaiu, și de către un istoric al cărui nume nu este menționat în program.

La ora 11.30, corul Ariston al Liceului de Arte din Oradea va susține un scurt recital, chiar înaintea festivității depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia ,,Ostașului Român” din Parcul 1 Decembrie. Defilarea detașamentului de onoare și onorul muzicii militare vor încheia evenimentul, în jurul orei 12.00.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: www.rnews.ro