Joi, sala de concerte „Enescu – Bartók” a Filarmonicii de Stat Oradea va găzdui, începând cu ora 19, un concert simfonic de excepţie.

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, reprezentanţii instituţiei de cultură au prezentat detaliile concertului simfonic care va încânta orădenii în seara de joi. Astfel, melomanii vor putea audia ,,Italianca în Alger” de Gioachino Rossini, ,,Concert nr.1 pentru vioară și orchestră în Re major” de Niccolò Paganini și ,,Simfonia a II-a în Re major” de Johannes Brahms. Artiştii care vor suprinde esenţa muzicii clasice pentru prima dată în Oradea sunt dirijorul Andrea Barizza, care a absolvit Conservatorul de Muzică ,,Giacomo Puccini” din La Spezia, secția pian și care a urmat studii de dirijat de orchestră la Universitatea de Muzică ,,Carl Maria von Weber” din Dresda şi solistul Roman Kim (vioară), unul din cei mai captivanți soliști ai generației tinere, care a făcut mai întâi senzație în mediul online prin video-urile postate pe YouTube, vizualizate de mii de persoane, înainte de a fi aclamat în săli mari de concerte.

Prin intermediul presei, directorul artistic al Filarmonicii de Stat Oradea, Vasile Foica, a transmis: ,,Deoarece toate biletele la acest concert sunt vândute, am face un apel prin intermediul presei la abonații noștrii. Îi rugăm frumos, dacă dintre ei nu pot participa la concert să fie amabili și să anunțe printr-un telefon la caseria Filarmonicii, pentru a mai putea oferi bilete și înainte de concert. Prezența maestrului Roman Kim, este favorizată respectiv susținută și țin să îi mulțumesc pe această cale domnului Cosmin Bursașiu, care prin buna voința lui sa putut realiza această colaborare”.

Concertele continuă

Marți, 15 mai, sala de concerte „Enescu-Bartók” îşi aşteaptă, din nou, publicul, tot de la ora 19, la Turneul Internațional Stradivarius – Balada, un secol de muzică. Va urca pe scenă solistul Alexandru Tomescu – vioară împreună cu solista Angela Drăghicescu – pian.

Mădălina Venter