Omul de teatru Elvira Platon Rîmbu a fost numită, marți, director interimar la Teatrul Regina Maria, în locul lui Daniel Vulcu.

A absolvit Institutul de Teatru şi Cinematografie din Moscova, în 1989, iar publicul orădean o îndrăgește pentru multitudinea de roluri în care s-a remarcat, printre care cele interpretate în cadrul spectacolelor ,,Scripcarul pe acoperiș”, ,,Domnul Jurdan” sau ,,Arta Adulterului”. De asemenea, în vasta sa carieră a semnat și regia artistică pentru două spectacole, ,,O poveste foarte simplă” și ,,Variațiuni enigmatice”, ambele având parte de un succes răsunător în rândul spectatorilor. Elvira Rîmbu a mai fost director artistic al Teatrului, în vremea lui Lucian Silaghi.

,,Am foarte multe de spus acestei lumi”

,,M-am născut în orașul Orhei, Republica Moldova, într-o familie cu pregătire medicală. În copilărie îmi plăcea să joc anumite personaje. Ca să nu mă plictisesc, îmi plăcea să imit oamenii și, pe la 14 ani, am înțeles ca pot sa fac asta toată viața doar devenind actriță… După ce am absolvit liceul din localitatea natală cu <<Medalia de aur>>, titlu ce se acordă pentru rezultate excepționale în procesul de învățământ, am plecat de acasă să studiez arta dramatică, la Institutul de film (VGIK) din Moscova. Aveam 15 ani… Țin minte că era o concurență acerbă, 875 de candidați pe un loc, însă am reușit și, în următorii ani m-am dedicat întru totul studiului metodic, a însușirii celor mai profunde taine ale actoriei. Am absolvit facultatea ca șefă de promoție. Am avut parte de susținerea familiei, părinții m-au lăsat să-mi aleg singură drumul în viață. Nici nu au avut încotro pentru că, de mică am fost foarte hotărâtă si m-am luptat cu înverșunare pentru alegerile mele. Actoria pentru mine înseamnă să nu fac parte din marea majoritate care nu are nimic de spus, înseamnă ca eu însămi să nu mă plictisesc niciodată, înseamnă posibilitatea de a împărtăși celorlalți idei, gânduri, emoții, înseamnă încercarea de a schimba sufletele oamenilor așa cum cred eu că ar trebui sa fie. Când am dat la facultatea din Moscova, profesorul m-a întrebat de ce vreau neapărat să devin actriță, eu aveam Medalia de aur si puteam să îmbrățișez orice meserie. Răspunsul a fost: Pentru că vreau să se uite lumea la mine. Atunci dânsul m-a întrebat: <<Te crezi atât de importantă?>> Am răspuns: <<Da, categoric. Am foarte multe de spus acestei lumi>>. Eram foarte tânăra, a fost un răspuns poate prea sincer și prea îndrăzneț, dar care mă caracterizează și astăzi…”, s-a destăinuit îndrăgita actriță pe site-ul ei oficial.

,,În termen de 120 de zile de la numirea managerului interimar se organizează concurs de management la instituția de cultură subordonată Consiliului Județean Bihor”, a declarat Adrian Simon, purtător de cuvânt al CJ.

Larisa Patricia Herlaș

FOTOGRAFIE: Remus Toderici