Consiliul Local al orașului Săcueni a aprobat, în 27 aprilie, cu unanimitate de voturi, înființarea Parcului Industrial Bihor – Săcueni și acordarea de facilități fiscale privind constituirea și funcționarea.

Pe baza acordului, urmează depunerea documentației pentru obținerea titlului de parc industrial la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În ceea ce privește acordarea scutirilor de constituire și funcționare, acestea vor fi orientate administratorului și rezidenților parcului industrial, cu respectarea condițiilor de acordare a măsurilor de sprijin pentru investițiile realizate.

Înființarea Parcului Industrial Bihor – Săcueni se va face pe un teren cu suprafața de 50.300 mp, aflat în proprietatea societății Parcuri Industriale Bihor S.A., o companie publică subordonată Consiliului Județean.

În cadrul unei ședințe extraordinare din toamna anului 2017, cei 17 consilieri locali din Săcueni au aprobat intrarea orașului din Valea Ierului în societatea Parcuri Industriale Bihor.

Larisa Patricia Herlaș