Fundația Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar vă invită vineri, 11 mai, la o acțiune de ecologizare organizată cu ocazia Zilei Păsărilor și Arborilor, de la ora 11:00.

Voluntarii care vor accepta invitația Fundației de a se angrena în demersul curățării malului Râului Crișul Repede vor porni de la punctul de întâlnire din fața Centrului de Calcul, de lângă viitorul Pod al Centenarului (str. Emilian Mircea Chitul). Acțiunea se va desfășura în cadrul proiectului „Învățăm să protejăm natura – ediția a II-a”, implementat în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2018, și este finanțat de către Fundația de parteneriat și MOL România. Sacii de gunoi și mânușile vor fi oferite de către organizatori, iar participanții trebuie să vină doar cu buna dispoziție.

,,Printre scopurile Fundației Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar se numără ocrotirea sănătății, protecția mediului și turismul, motiv pentru care încercăm să desfășurăm cât mai des acțiuni care au în prim plan mediul înconjurător. Toți cei care doresc să ni se alăture în acest demers sunt așteptați vineri, de la ora 11:00, în fața Centrului de Calcul”, a declarat Bogdan Hossu, director executiv al Fundației.

Ziua Păsărilor și a Arborilor a luat naștere la iniţiativa iubitorilor de natură implicaţi direct în serviciile de protecţie şi conservare a mediului cu scopul de a promova importanța şi beneficiile întoarcerii la natură.

Larisa Patricia Herlaș

Sursa FOTO: www.ziarulunirea.ro