Teatrul Regina Maria a anunțat 16 reprezentații pentru publicul orădean în cursul lunii mai. Spectacolele se vor juca fie în Sala Mare, fie în Cetatea Oradea sau la Sala Arcadia.

Amatorii de cultură care erau nerăbdători să afle ce piese pot viziona în luna mai au de unde alege. Marți, 2 mai, a fost pus în scenă spectacolul ,,F.A.D. (Noduri și plăci)”, care tratează tema bolii Alzheimer într-o manieră captivantă, surprinzând momente din viața Verei, personajul principal, care se află la diferite etape ale mentalității și la diferite vârste.

,,Arta Adulterului”, o comedie bulevardieră care a avut premiera în 22 aprilie se va juca, din nou, în 3 și 26 mai. Acest spectacolul, de Pierre Chesnot, regia Daniel Vulcu, prezintă infidelitatea clasică, precum și încercările protagoniștilor de a nu fi deconspirați de către partenerii lor de viață. Momentele greu de anticipat, împletite cu replicile spumoase au construit o poveste amuzantă, fără vârstă și pretenții moralizatoare.

„În inima nopții – Episodul Macbeth”, scenariu după William Shakespeare, cu inserții din George Banu și Monique Borie, în regia lui Gavriil Pinte, a avut avanpremiera în 24 aprilie, iar premiera oficială a avut loc în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție. Premiera piesei se va juca joi, 3 mai, de la ora 21:00, la Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea, dar și în ziua următoare. „În inima nopții –Episodul Lear” revine în atenția publicului în 6 mai, și va oferi un exemplu de proiect comunitar despre forţa magică a teatrului într-un spaţiu public deschis şi închis totodată, despre certitudinile şi incertitudinile nopţii.

,,Variațiuni enigmatice”, care a avut premiera în luna martie, se va juca de două ori în mai, în 5 și 22. O întâlnire profesională dintre doi bărbați inteligenți, scriitorul Abel Znorko, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură și jurnalistul Erik Larsen se transformă brusc într-o partidă antrenantă de șah verbal. Personalități puternice și dominante, ambii bărbați își joacă partida, alternând polul de putere în funcție de mutarea pe care celălalt o face.

Cea mai iubită piesă a Trupei Iosif Vulcan, ,,Scripcarul pe acoperiș”, aproape că nu mai are nevoie de prezentare. Cei care doresc să vadă sau să revadă acestă producție monumentală ar trebui să își facă loc în program în 9 mai, atunci când spectacolul va fi pus, din nou, în scenă. ,,Leonce și Lena”, un spectacol muzical cu melodii interpretate live de către o mini-orchestră, va fi bucuria spectatorilor în data de 11 a lunii, atunci când aceștia vor putea vedea și asculta povestea a doi prinţi, prinţul Leonce din Regatul Popo şi prinţesa Lena din Regatul Pipi.

,,Sufocare (Jurnalul unui sinucigaș cronic)”, în regia Ovidiu Caița, se va juca în două zile consecutive, în 20 și 21. Acest spectacol implică prezența publicului, care se va afla pe scenă, și nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. ,,Profu’ de franceză” și ,,În plină glorie” se vor juca în 24, respectiv 25 mai.

Nici copiii nu au fost omiși din program. ,,Cenușăreasa”, unul dintre cele mai apreciate spectacole pentru cei mici, va fi pus în scenă la Sala Arcadia, în 5 mai, acolo unde se va juca, în 13 mai, și ,,O mie și una de frontiere (Povestea lui Aladin)”.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, puteți să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475.

Larisa Patricia Herlaș