Joi, de la ora 19, orădenii vor audia în premieră, în sala Enescu-Bartók, ,,Concert pentru doi fagoţi şi orchestră” de Johann Baptist Wanhal.

În cadrul obișnuitei conferinţe de presă, conducerea Filarmonicii a prezentat detaliile concertului programat pentru joi seara. Melomanii vor audia ,,Concert pentru doi fagoţi şi orchestră în Fa major“ de Vanhal, ,,Concert pentru violă și orchestră în Re major” de Stamitz și ,,Simfonia nr. 38 „Praga” în Re major” de Mozart. Artiştii care vor suprinde esenţa muzicii clasice sunt Muzsi Levente și Horațiu Miron la fagot și Máté Győző la violă, conduși de maestrul Janko Zsolt, dirijorul Filarmonicii de Stat Oradea şi al Operei Maghiare din Cluj-Napoca. ,,Prin acest concert continuăm acea activitate a noastră deja bine cunoscută de a sprijini tinere talente locale. Desigur în acest caz vorbim de doi tineri instrumentiști ai orchestrei simfonice orădene, cu care ne mândrim pentru că ei fac parte din această generație tânără foarte bine pregătită. Referitor la programul concertului, pentru primă audiție la noi un concert pentru doi fagoți și orchestră de Vanhal”, a spus Vasile Foica, director artistic al Filarmonicii de Stat Oradea.

Concert de excepție

Pe 4 mai, de la ora 18, în sala de concerte „Enescu-Bartók” va avea loc concertul ,,De la Fricsay până în prezent”, ce va cuprinde lucrări semnate de Fricsay, Dvorák, Kéler, Strauss, Suppé, Kodály, Hidas, Ruff, Stevens, Ellington, Kander, Atkins, Presser-Adamis, Máté. Dirijorul Ruff Tamás (maior) va urca pe scenă alături de artista Fehér Adrienn-cântăreață și actriță laureată cu premiul eMeRTon.

Mădălina Venter